Om Sport ju-jutsu & Duo

Tävlingsträning

Tävlingsträning passar dig som är intresserad av att tävla i ju-jutsu och/eller träna ju-jutsu på nästa nivå. Tävlingsträningen är intensiv och fysiskt och mentalt krävande och syftar till att bygga upp din fysiska och mentala kapacitet. Du behöver inte vilja tävla för att tävlingsträna - träningen passar både dig som vill tävla på elitnivå och dig som bara är ute efter en tuffare utmaning. Det enda som krävs är att du är fokuserad och intresserad av att utvecklas och nå nya nivåer. Tävlingsträningen kan med fördel tränas jämsides med Ju-jutsu Kai.

Tävlingsträningen är öppen för barn och vuxna som lärt sig falla. Nybörjare utan tidigare kampsportserfarenhet rekommenderas att träna Ju-jutsu Kai parallellt med tävlingsträningen.

Göteborgs Ju-Jutsuklubb anordnar emellanåt klubbtävlingar och har även anordnat den internationella tävlingen Goteborg Open. Vi har flera duktiga utövare i Sport ju-jutsu och två av Europas främsta utövare i Duo på klubben.

Sport ju-jutsu

Sport Ju-Jutsu är en stil inriktad på ju-jutsu som tävlingsidrott och syftar till att förbereda för tävling i stående Kamp enligt JJIF regelverk. På Göteborgs Ju-jutsuklubb tränar vi Sport Ju-jutsu enligt Dynamix Fighting Sports koncept.

Stilens system innehåller slag och sparkar (semi-kontakt), kast samt golvkampstekniker med lås och strypningar. Vi lär oss är bli tekniskt duktiga samtidigt som vi tränar upp vår fysiska och mentala styrka och uthållighet.

För att träna Sport ju-jutsu och få sparras är Gi (träningsdräkt), tandskydd, samt hand- och benskydd obligatoriska. Dessa finns att köpa och beställa via vår klubbshop.

Ju-jutsu Duo

Ju-jutsu Duo är en tävlingsform där ett par tävlar mot ett annat par i att utföra försvar mot en serie attacker där teknikerna skall utföras så perfekt, snabbt och realistiskt som möjligt. Attackerna är förutbestämda och uppdelade i 4 serier om 5 attacker vardera:
  • Serie A: Attacker med grepp
  • Serie B: Attacker med omfamningar och nacklås
  • Serie C: Attacker med slag och sparkar
  • Serie D: Attacker med vapen
Duo är en bedömningstävling och poäng sätts utifrån hur kraftfull attacken är, om försvaret är realistiskt, varierat och effektivt, och slutligen bedöms om tekniker utfördes med rätt attityd och på ett fartfyllt och kontrollerat sätt. 

För att träna Duo är Gi (träningsdräkt) obligatoriskt, och vi rekommenderar starkt att tandskydd används. Benskydd är inte obligatoriska men är bra att ha. Dessa finns att köpa och beställa via vår klubbshop.