Börja träna‎ > ‎

Information för nybörjare

Kul att du vill träna med oss på Göteborgs Ju-jutsuklubb! Vi är ett glatt gäng tjejer/killar, män/kvinnor i åldrarna från 5 år till 50+ som tränar och har roligt tillsammans. Ju-jutsu kan tränas av alla! 

Jag vill börja träna - hur gör jag?

Vi har löpande intag till nybörjarträningen under terminen. Klubben har Ju-jutsuträning för alla åldrar: Knatte-jutsu för barn från ca 5 år, anpassad Ju-jutsuträning för barn från ca 9 år och vanlig Ju-jutsuträning för ungdomar och vuxna från 14 år.

Är du sugen på att börja, eller bara nyfiken på träningen och hur den går till, är du välkommen att komma ner till klubben vara med på ett av våra träningspass. 

OBS! Till Knattegrupperna är det kö-system som gäller. Klicka här för att anmäla ditt barn till kön.

Du får kostnadsfritt provträna två gånger, så att du hinner känna efter att du gillar Ju-jutsu och trivs med klubben, gruppen och tränarna.

Vilka träningstider gäller?

Våra träningstider hittar du på fliken Schema. Träningstiderna för nybörjare är markerade.

Vid ditt första träningstillfälle får du fylla i en blankett med namn, personnummer och kontaktuppgifter. Det är för att vi ska söka bidrag, och om du blir medlem, kunna lägga in dig i vårt medlemsregister. Om du väljer att inte fortsätta träna så kastar vi dina uppgifter efter det att vi sökt och fått bidrag.

Var ligger klubben?


Klubben har en egen lokal på Fjärde Långgatan 46, centralt i Göteborg. Karta och vägbeskrivning hittar du här.

Kläder och träningsmaterial

I början går det utmärkt att träna i långbenta, mjuka byxor och en t-shirt, gärna långärmad om du har. När du kommit igång med din träning, är det dags att skaffa en Gi (träningsdräkt). Då får du också bära ditt vita bälte. Dräkten går att köpa eller beställa enkelt genom klubben.

Du ska också ha med egen vattenflaska och tofflor mellan omklädningsrum och träningsmatttan.

Är jag för gammal att börja träna? Jag har aldrig provat kampsport förr - kan jag börja?

Den här frågan får vi väldigt ofta och svaret är: Alla kan träna Ju-jutsu! Du är aldrig för gammal för att börja träna, och det spelar ingen roll vad du har tränat innan. För oss det viktigt att var och en får träna på sina villkor, utan press på prestationer eller graderingar. Hur "hårt eller mjukt" man vill träna är helt och hållet upp till en själv - det viktiga är att man har roligt och tycker om det man gör!

Vi är väldigt stolta över att ha medlemmar i alla åldrar och som tränar på väldigt olika nivåer, allt från de tränar ju-jutsu på motionsnivå det är roligare än gym/gympa, till de som tränar hårt flera gånger i veckan för att nå sitt nästa (kanske svarta) bälte, eller som tävlingstränar, tar medaljer i nationella tävlingar och satsar på landslagsplats.

Vad kostar det?

Prisuppgifter och betalningsinformation hittar du under Priser.

Frågor

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss. Kontaktinformation finns här.