Börja träna‎ > ‎

Tävlingsträning

Vad innebär tävlingsträning?

Vi tränar på att utföra tekniker stiligt, snabbt och kontrollerat och med rätt attityd för att få bästa möjliga poäng vid en bedömning. Tävlingsträningen är avsedd att vara ett komplement till den ordinarie träningen, och vi har inga krav på att man måste tävla bara för att man vill tävlingsträna.

Ju-jutsu Kai stiltävling
 

Ju-jutsu Kai tävlingsträning är en stiltävling, där ett par tävlar mot ett annat par. Man väljer ut ett antal tekniker från Ju-jutsu Kais system, och visar upp dem så bra man kan inför ett antal domare.  Bedömning görs utifrån hur bra tekniken genomfördes och delvis efter vilket bälte man har - ju högre bälte, desto hårdare bedömning.

Om tävlingar


Vi har inget tvång och inga krav på att man skall tävla om man vill träna Sport ju-jutsu eller Ju-jutsu Kai tävlingsträning. Tävlingsträningen ser vi som en möjlighet att fördjupa och fokusera mer på sin Ju-jutsuträning för de som är intresserade.

Klubbens policy är att tävlingsdeltagande skall vara en positiv upplevelse och att den som tävlar för klubben skall vara tillräckligt förbered både mentalt och fysiskt för att kunna tävla tryggt och säkert. För den som vill börja (både barn och vuxna) tävla sker alltid en individuell bedömning efter diskussion med tränaren och i klubbens styrelse om när det kan vara lämpligt att prova att delta i en tävling.